La Cecot preveu que un 30% de les empreses dels Matchings Reempresa al bizBarcelona trobaran reemprenedor entre les activitats desenvolupades al saló

BizBarcelona 2012L’activitat del Matchings Reempresa ha estat una novetat dins el saló,  una aposta arriscada per part de Reempresa i una experiència exitosa per als propietaris de les 24 empreses cedents.

El Centre de Reempresa de Catalunya es consolida com una eina efectiva per evitar el tancament d’empreses i té com objectiu desenvolupar una estratègia de màxima expansió territorial del 2012 – 2014.

El concepte de Reempresa ha estat una de les propostes de més acceptació en aquesta edició del saló BizBarcelona tot i haver participat en l´edició 2011. Reempresa s´ha explicat mitjançant conferència del president de la patronal Cecot, Antoni Abad i el director del Centre de Reempresa, Albert Colomer en el marc del saló. S´ha explicat mitjançant els consultors/es de Reempresa a la zona d’expositors però sobre tot s´ha pogut entendre i experimentar mitjançant l’activitat de “market place” entre empresaris i reemprenedors anomenada Matchings Reempresa. Aquesta activitat s´ha desenvolupat de 10 a 14 h tant el dimecres 13 com el dijous 14 i consistia en reunions de 25 minuts i en simultani amb representants de 24 empreses que busquen un reemprenedor per garantir la continuïtat de l´activitat, dels treballadors i de la cartera de proveïdors del negoci. En total, durant els dos matins, Reempresa va gestionar 220 entrevistes i la valoració positiva que fan les 24 empreses cedents ha motivat al Centre de Reempresa a plantejar sessions de Matching arreu del territori català per facilitar la transició d’empreses d´una manera àgil, directa i efectiva.

Durant els dies de saló, personalitats com el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc X. Mena,  l´Alcade de Barcelona Xavier Trias, el Director General d’Enterprise and Industry Special Envoy for SMEs de la Comissió Europea Daniel Calleja, la presidenta del bizBarcelona Sònia Recasens,  representants de la Diputació de Barcelona i representants de diferents administracions i organitzacions han passat per la zona d’Exposició de Reempresa per interessar-se per aquesta nova manera de fer emprenedoria.

Aquesta iniciativa pionera a l’estat espanyol, es va posar en marxa el juny de l’any passat de la mà de la patronal catalana Cecot, de la Fundació Cp’Ac amb el suport del Departament d’Economia i Coneixement i està finançat per la Generalitat de Catalunya i el fons FEDER europeu.La Reempresa és un instrument que pretén incidir directament en la reactivació de l’economia, en la generació de riquesa i el manteniment de l’ocupació. “S’han dedicat molts esforços, especialment en els darrers anys, en fomentar i facilitar la creació d’empreses però hem oblidat que, tant important com la creació, si no més, és afavorir la continuïtat”, va afirmar Antoni Abad, president de la Cecot en l’acte de presentació del projecte.

La metodologia de treball de la Reempresa es basa en l’atenció presencial i part de gestió on-line. En aquest sentit, l’apertura de les delegacions a les províncies catalanes, l’última a Tarragona al mes de novembre, facilita l’accés i agilita el procés de reemprendre a qualsevol persona que visqui a Catalunya i a qualsevol empresa implantada al nostre país.

Les últimes xifres de creació i dissolució d’empreses al nostre país confirmen que la tendència negativa dels últims anys es manté. Amb tot, només l’any 2011 hem perdut prop més de 100.000 empreses a tot Catalunya. Tenint en compte que l’any 2011 només es van reactivar o donar d’alta 89.000 empreses, el balanç final de creixement de teixit empresarial és negatiu: –11.000 empreses a l’any 2011.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: